Для ТЕБЯ - христианская газета

Жити за традиціями чи по Слові Божому
Крик души

Начало О нас Статьи Христианское творчество Форум Чат Каталог-рейтинг
Начало | Поиск | Статьи | Отзывы | Газета | Христианские стихи, проза, проповеди | WWW-рейтинг | Форум | Чат
 


 Новая рубрика "Статья в газету": напиши статью - получи гонорар!

Новости Христианского творчества в формате RSS 2.0 Все рубрики [авторы]: Проза [а] Поэзия [а] Для детей [а] Драматургия [а] -- Статья в газету!
Публицистика [а] Проповеди [а] Теология [а] Свидетельство [а] Крик души [а] - Конкурс!
Найти Авторам: правила | регистрация | вход

[ ! ]    версия для печати

Жити за традиціями чи по Слові Божому


Сьогодні це як ніколи актуальне питання для всіх християн. Численні релігійні суперечки, звинувачення і навіть бійки з цього приводу мають місце між „набожними” людьми не тільки нашого краю, але й по всьому світу. Причиною такого стану є повне або часткове нерозуміння суті християнства, засновником якого був і є Ісус Христос.

В давні часи Бог говорив Своє пророче Слово до народу через вибраних Ним людей, які слідували Його волі. Внаслідок цього, ми маємо тепер Святе Письмо – Біблію. Поки люди дотримувалися її науки, вони переживали Божі благословення. Але серед отари овець завжди знаходяться „барани”, які не хочуть слухати голосу свого пастуха. Те ж саме сталось і серед людей, що називають себе християнами. Гордість, егоїзм, боротьба за священство були причиною непокори Божим заповідям й інструментом в руках диявола для спотворення і викривлення християнства. Хто особливо зацікавлений в тому, щоб людей під приводом релігії завести в пекло? Той, хто був від початку не правдомовцем і є ним сьогодні, це ворог душ людських – сатана. В царстві диявола є особливі злі духи, які штовхають певних людей на вироблення фальшивих релігійних доктрин. Може, хтось думає, що сатана не вірує в Бога і не знає Його Слова? Та Писання підтверджує, що диявол добре орієнтується у Слові Божому. Чи думаєте ви, що диявол покаже себе таким, яким він є насправді? При потребі він може видати себе навіть за Ангела Світла. Як у Бога були „свої” люди для звершення Його планів, так само й диявол має „своїх” людей, хоч, може, багато з них і не розуміють, що вони є інструментом в його руках. Для спотворення правдивої науки Божої почала розвиватись філософія релігії, яка в свою основу заклала створення культів, шляхом їх обожнювання та певними процедурами поклоніння їх „величності”. Що спонукувало людей йти на такі вчинки, хоч, може, в глибині їх душі й було розуміння, що це супроти Волі Божої. Причиною стала та сама релігійна традиція, яка переконувала, що зображення образу Божого засобами мистецтва нібито допомагає людині, під час молитви і поклоніння, краще уявити Його. Але що говорить з цього приводу Біблія: „Не роби собі різьби і всякої подоби з того, що на небі вгорі, і що на землі долі, і що в воді під землею. Не вклоняйся їм і не служи їм…” (Вихід 20:4-5)

Це стосується не тільки якоїсь окремої релігійної течії зокрема, а всіх: чи то в юдейській, чи в православній, чи в протестантській. Що говорив Ісус Христос до своїх учнів: „Бережіться закваски фарисейської, яка є лицемірство.” Одного разу фарисеї запитали Ісуса: „Чому учні Твої не живуть за переказами старших?…” А Він їм відказав: „Добре пророкував про вас, лицемірів, Ісайя, як написано: „Оці люди устами шанують Мене, бо навчають наук – людських заповідей”. Занехаявши заповідь Божу, аби зберегти своє передання.” (Марка 7:5 -9).

Погляньмо, що сьогодні є основою багатьох релігійних течій. Це рішення і постанови церковних зборів і релігійні перекази. Їх прихильники говорять: „А в нас так прийнято”, „А нам наші батьки, діди прадіди заповідали робити ось так, а не так, як ви говорите” . А чому вони не говорять, опираючись на те, що написано в Слові Божому? І думаєш собі: доки ще нинішні й майбутні книжники і фарисеї, що тримаються до сьогодні цих мертвих постанов, будуть збивати з пантелику людей, які дійсно шукають Бога? „Сліпі вожді, які ведуть сліпих і разом з ними впадуть у яму”, – сказав Ісус. Хто дав кому право встановлювати норми, методи й міру поклоніння живому Богові? Невже Бог не розбереться сам у тому, як Його славлять? А що сьогодні діється між „набожними, особливо духовними” людьми, що навіть по чисто людському не поважають один одного, до чого довела таких людей їх святість, що навіть забули про людську культуру.

Християнство – це, передусім, не релігійні форми, не людські перекази. Не слухай ніколи тих, які захищають свою церкву або віру, і при цьому всіляко обзивають інших християн. Не слухай і тих, котрі вигороджують виключно свої доктрини. Знай, що є найвірніше пророче Слово – Біблія, і є пастирі, які служать своїм даром для збудови церкви, в світлі Божого Слова, на відміну від тих, що наповнені духом лицемірства й тільки бунтують людей. Якщо ти хочеш служити живому Богові, то візьми Його Слово – Біблію, читай цю науку і, згідно неї, знайди собі таких християн і таку церкву, в якій вірно розглядається це Слово, і йди разом з ними до Царства Божого. Бог не зважає на зовнішнє, йому важлива віра твого серця. „Отож, віра від слухання, а слухання через Слово Боже”. (Рим.10:17).

Автор: Володимир Андрощук
Сайт: http://heavens.com.ua/

Об авторе все произведения автора >>>

Владимир Андрощук Владимир Андрощук, г.Лановцы, Украина
Доктор богословия, пастор церкви "Небеса", руководитель общественной организации " Христианский Центр "Небеса"

Спасибо Вам за то, что вы зашли
на эту страницу.


Я желаю, чтобы каждое прочитанное Вами
слово принесло в Вашу жизнь
утешение, радость, свободу, понимание и
ответы на многие вопросы.



e-mail автора: nebesa111@gmail.com
сайт автора: ХЦ

 
Прочитано 4406 раз. Голосов 0. Средняя оценка: 0
Дорогие читатели! Не скупитесь на ваши отзывы, замечания, рецензии, пожелания авторам. И не забудьте дать оценку произведению, которое вы прочитали - это помогает авторам совершенствовать свои творческие способности
Оцените произведение:
(после оценки вы также сможете оставить отзыв)
Отзывы читателей об этой статье Написать отзыв Форум
Михаил 2009-07-10 08:48:12
І дійсно так!
Так чудно і дивно!
І дійсно деколи людям так чудно і дивно скажеш і вони дивно і чудно розуміють. І коли вони дійсно чудно і дивно розуміють ,то кажеш їм, і то стає так чудно і дивно!
 
Aleks 2009-07-10 13:47:32
Отдай душу господу - войди в Царство небесное.
''Соединение ума и сердца''
Если бы подобная надпись(Лозунг) была бы над Храмом (К примеру обычной
Церкви) - Мы бы давно достигли того к чему стремимся!
Здесь рождается мудрое понимание.
 
читайте в разделе Крик души обратите внимание

решительность. - виталий жулин

Я - Бог мира и устройства - Кисточка

Исповедь подростка - Лариса Попова
Великий и Милосердый Творец Неба и земли, ЯВИ нам СВЕТ ЛИЦА Твоего, Отче! Влеки нас и детей наших к Себе узами любви; привлеки нас к Себе, и мы побежим за Тобою; устреми нас к Себе, и мы будем радоваться и восхищаться Тобою, торжествовать о Тебе; ибо о чудесах и помышлениях Твоих о нас, кто уподобится Тебе, Благословенный? они превышают число (бесконечны). Благодарим Тебя, Всевышний, что Ты посылаешь дух Богоискания на наши народы, правителей, на наши семьи, на наших детей, на детей Украины. Воистину, ВСЕ дети наши! стань КАЖДОМУ из них Папой; ибо ВСЁ возможно Тебе. Хвала и благодарение Тебе, Отец! Благословен Ты, Папочка, всякого детского сердечка! Слава Тебе. Аллилуйя. Аминь.

>>> Все произведения раздела Крик души >>>

Поэзия :
Перед школою - Любовь Дуля (Шевчик)

Поэзия :
Как мало человеку надо! - Денис Золотовский

Поэзия :
Не впізнала Тебе - Лілія Мандзюк

 
Назад | Христианское творчество: все разделы | Раздел Крик души
www.ForU.ru - (c) Христианская газета Для ТЕБЯ 1998-2012 - , тел.: +38 068 478 92 77
  Каталог христианских сайтов Для ТЕБЯ


Рамочка.ру - лучшее средство опубликовать фотки в сети!

Надежный хостинг: CPanel + php5 + MySQL5 от $1.95 Hosting





Маранафа - Библия, каталог сайтов, христианский чат, форум

Rambler's Top100
Яндекс цитирования

Rambler's Top100